Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Uuden edessä
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Hei!


Tehtäväksi anto on jopa hämmästyttävän yksiselitteinen: Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. Näin Jeesus sanoi omilleen.
Evankelisella lähetysyhdistyksellä, ELYllä on tässä kokonaisuudessa pieni osuus hoidettavana. Haluamme keskittyä siihen olennaisimpaan. Sanomaan Kristuksesta, syntien sovituksesta, avatusta taivastiestä.


Yksi ihminen on tärkeä. Yhdessä voimme enemmän.
Elyssä haluamme kulkea toinen toistamme tukien elämän eri vaiheet. Toisinaan voimat riittävät toisen tukemiseen, toisinaan tarvitsen toisen tukea. Mutta yhdessä haluamme kulkea Kristuksen seurassa. Ja ajattelen, että minulla on tässä oma paikkani. Haluan kohdata jokaisen ainutkertaisena ihmisenä. Mielelläni vierailen päivällä sairaalassa ystävien luona, kun illalla pidetään raamattuilta. Tai rukoilen yhdessä Elyn rukousillassa netin kautta, tai käyn kirjeenvaihtoa. Kirkkopyhiä ja raamattupäiviäkin järjestämme.

Olen syntynyt Tyrväässä (nyk. Sastamala). Kotoa sain kristillisen kasvatuksen. Pyhäkoulu kuului lapsuuteni pyhäpäiviin, niin kuin lukuisilla lapsilla kotikylässä.
Rippikoulun jälkeen seurakunnan toiminta, nuortenillat ja raamattupiirit olivat keskeinen osa nuoruuttani.
Opintopaikan auettua Helsingissä sain paikan evankelisessa opiskelija-asuntolassa. Oli luontevaa liittyä evankeliseen opiskelijatoimintaan.
Samassa talossa oli Evankeliumiyhdistyksen toimisto, joten tie avautui sen toimintaan monin tavoin.
Valmistumisen kynnyksellä minua pyydettiin Sanansaattajan toimittajaksi. Siitä alkoi n. 15 kestänyt työjakso SLEYn palveluksessa.
Ensimmäisen seurakuntavirkani sain v. 1993 Ilmajoelta. Myöhemmin muutama vuosi Helsingissä ja vuodesta 2002 lähtien Espoon Tapiolassa.

Opiskeluaikana löytyi puoliso, jonka kanssa yhteistä taivalta on vaellettu lähelle 40 vuotta. Lapsia meillä on 3 ja lastenlapsia 2. Vuosien saatossa oli pari koiraakin, mutta nyt elelemme kahdestaan Espoossa.

ELYssä toimistosihteeriä lukuun ottamatta työntekijät toimivat kotoa käsin, minä Espoosta. Ensisijainen vastuualue on eteläinen ja läntinen Suomi. Pieni työntekijäjoukkomme sijoittuu eri puolille maata: Etelä-Pohjanmaa, Kymenlaakso, Itä-Suomi ja oma alueeni.
Työ ilman ystäväjoukkoa, tukirengasta ei olisi mahdollista. Tarvitsemme niitä, jotka järjestävät omalla paikkakunnallaan juhlia, hoitavat yhteyksiä, kutsuvat ihmisiä, ovat omalla paikallaan Kristuksen todistajana. Heidän tukenaan, rinnalla kulkijana tahdon toimia. Julistaa sanomaa Kristuksesta, kuunnella elämän taakkoja, rukoilla yhdessä. Niin että toinen toistamme tukien pysyisimme Hyvän paimenen seurassa.

7.1.2015

Viimeksi päivitetty 02.03.2015 14:17