Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Pekka Kiviranta Kaksi kohtaamista
Kaksi kohtaamista
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   
Kirkon ovella tapasin vuosien ajalta tutun seurakuntalaisen. Tervehdysten vaihtamisen jälkeen hän kertoi kuulleensa, että minä olisin mennyt työhön kovin ahdasmieliseen järjestöön. Hän oli sitä ihmetellyt ja luvannut kysyä asiasta, kunhan näkee minut. Niin hän heti tekikin. Ja muutaman sanan ehdimme kirkon ovella vaihtaa.

Tiedän hyvin, mistä tuo ajatus nousee. Ihmiset olivat mielessään liittäneet minut eri evankeliseen yhdistykseen ja siitä leima ahdasmielisyydestä nousi.

Asia teki minut jälleen surulliseksi. Miksi on käynyt niin, että evankelisuus ymmärretään nykyään ahdasmieliseksi? Kuitenkin evankelisuuden ydin on Kristus-keskeisyys, avara armo, rohkea turvautuminen ristin sovitukseen, joka riittää varmasti jokaiselle. Siionin Kanteleen laulut ovat tätä viestiä täynnä, ja siinä on evankelisuuden sydänäänet kuultavana. Mutta loistaako tämä viesti meistä evankelisista.
Ensi viikolla kutsutan itseni tämän ystävän luo päiväkahville ja selvitellään näitä uskon asioita, avaria ja ahtaita asioita.

Toinen kohtaaminen liittyy Siionin Kanteleeseen. Näitä seuroja olen järjestänyt ja niitä mainostelen. Monikin on sanonut saman asian, mutta nyt mielessäni on yksi henkilö, joka kertoi siitä, kuinka tärkeitä ne laulut hänelle aikanaan olivat. Ne oli laulettu hänen sydämeensä jo lapsuudessa ja edelleen niiden kuuleminen nostaa lämpöiset tunteet pintaan. Ne kertovat oleellisen kristillisestä uskosta. Mutta vuosiin hän ei ole ollut niitä laulamassa, kun on tullut sellainen tunne, että pappina (keskustelukuppanini oli nainen) hän ei kokenut voivansa tulla laulamaan. Nyt hän tuli ja jotakin avautui sisimmässä uudelleen. Sekin oli hyvä kohtaaminen.

30.1.2015

Viimeksi päivitetty 01.04.2015 12:10