Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Pekka Kiviranta Vanhaa Aatamia muistaen
Vanhaa Aatamia muistaen
Kirjoittanut Pekka Kiviranta   

Olen pitkän tauon jälkeen lueskellut Aatami Kuorttin (hän käytti aikanaan itsestään joskus nimitystä vanha Aatami) kirjaa "Pappina, pakkotyössä, pakolaisena". En ole vielä päässyt niin pitkälle, että oltaisiin tultu Vienan Kemiin. Mutta luen senkin kohdan varmasti ennen toukokuista matkaani tuohon kaupunkiin.

Tämän ajan kristittyinä meidän on syytä pysähtyä ainakin joskus niiden sisartemme ja veljiemme muistamiseen, jotka joutuivat uskonsa tähden vainotuiksi.
Kun inkeriläisten vainot alkoivat, nuori pastori Kuortti poikkesi matkallaan tuttuun taloon. Tunnelma poikkesi ratkaisevasti siitä, mihin hän oli aiemmin tottunut. Oven koputus oli pelottava asia. Edellisinä öinä oli naapurustossa käynyt sotilaita, jotka olivat vanginneet monet tutut ja nyt koputus oli pelottava: Onko nyt meidän talon vuoro?

Isäntä kertoi tapahtuneista ja pastori kuunteli. Mutta sitten talon emäntä johdatteli ajatukset toisaalle: "Saimme kuitenkin kyläneuvostolta luvan pitää hengellistä juhlaa. Ylihuomenna tulee meille useita puhujia. Kai sinäkin, Aatami, tulet mukaan."

Niin hengelliset juhlat pidettiin. Tärkeintä oli etsiä turva sieltä, josta sen kuoleman uhan edessäkin saattoi löytää.

Kirja kannattaa varmasti lukea. 

Viimeksi päivitetty 15.12.2015 14:29