Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo
Raili Mäkitalo
 Lapsityönohjaaja / Venäjän lähetti
- eläkkeellä 1.7.2015 alk.

Lue Railin matkaraportteja Venäjältä ja muualta

- Matkat Venäjälle syyskuussa 2017
- Matka Venäjälle 18.-20.3.2017
- Omatoimimatkalla keväisessä Israelissa 3.-11.3.2017
- Uudella viisumilla Karjalaan 3.-5.2.2017
- Vienan Kemi 8.-11.12.2016
- Matka Kalevalaan syksyllä 2016

Lue Railin ystäväkirjeitä:
Railin ystäväkirjeitä vuosilta 2010-2015

Kirjeiden lukemiseen tarvitset pdf-lukuohjelman.
Raili, kuva Juhani Kärkkäinen


Matkaraportteja Venäjältä

Raili Mäkitalo jäi eläkkeelle 1.7.2015. Nyt hän vielä eläkepäivilläänkin tekee silloin tällöin matkoja Karjalaan ja muualle Venäjälle. Näistä matkoista voimme lukea Railin raporteista. Tämän tekstin yläpuolella löytyy linkit kuhunkin raporttiin. Samasta paikasta hiukan alempaa löytyy Railin ystäväkirjeitä työvuosien varrelta. Ja tämän tekstin jatkona on kaikki Railin aikaisemmat blogi-tekstit hänen työssäoloajaltaan.

 
Rauhan tervehdys teille kaikille!
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   
Kuulemme sanomia sodan melskeistä. Vienan Karjalassa olot ovat suunnilleen samanlaiset kuin tähänkin asti ovat olleet. Kaiken harmauden keskellä valmistaudumme juhla-aikaan. On hienoa, että ainakin yksi asia yhdistää meitä kaikkia. Se on evankeliumin sana, joka on tarkoitettu kaikille kansoille – eri kulttuureista, roduista ja erilaisista olosuhteista huolimatta. Kiitän kaikkia ystäviä, jotka olette jaksaneet olla tavalla ja toisella mukana tämän tavoitteen saavuttamisessa. Seurakuntalaiset Vienasta lähettävät myös kiitoksensa ja hyvän juhla-ajan toivotuksensa kaikille niille ystäville, joita he ovat tavanneet. He lähettävät terveisensä samalla kaikille niille “tuntemattomille”, jotka mm. rukoillen ja monenlaista apua lähettäen ovat auttaneet seurakuntaa “jaksautumaan” eli menemään eteenpäin.
Viimeksi päivitetty 01.12.2016 12:32
Lue lisää...
 
Sukututkimuksesta ja perintöosasta
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   

Lauri Pohjanmaan runossa kanaemo joutsenen vieraaksi pyysi ja oli ylpeä sukulaisestaan. - ”Sukulainen, suhkas se muille”. - Mutta jo vähän ajan kuluttua, kun joutsen nokki kokonaista viisi jyvää, totesikin samainen kana tomerasti: ”Sukua ei ole laisinkaan!” Sukututkimuksen äärellä lienee sukujansa tutkivalla joskus samanlainen tunnelma. Luetellaan, muistellaan, tarkistetaan kirjoista ja kansista… Löydetään muistin tueksi negatiivisesti yllättävää ja uutta, mutta myös vahvistetaan jo tiedossa olevaa tietoa.

Viimeksi päivitetty 16.12.2014 13:21
Lue lisää...
 
Milloin teen tekemättömät työt? Kesälomallako?
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   

Tätä kysymystä joudun miettimään minä toisten kanssa. Mm joidenkin kotitöiden siirtyminen johonkin – ”sitten kun on aikaa” mappiin, on tavallista. - No, kesälomallahan sitä aikaa on, monet haaveilevat. Siis, tekemättömät tehtävätkö eivät saa aikaan niin paljon sydämen tykytyksiä silloin, jos ne siirtää ja siirtää tuntemattomaan tulevaisuuteen, vaikkapa tulevan vuoden kesälomalle. Mutta sitten, kun kesäloma alkaa, ollaankin niin rättiväsyneitä, ettei jakseta enää edes ”iitä” sanoa. - Täytyy levätä, jotta jaksaa olla lomalla. Viikot vierivät ja pian alkaa huolettaa se, ettei mitään järkevää ehtinytkään tehdä, vaikka sellainen oli ajatus.
Viimeksi päivitetty 05.11.2014 15:16
Lue lisää...
 
Luottamus
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   

Mitä kaikkea pitääkään tuo sana sisällään ja mihin kaikkeen se vaikuttaa? Pohdi kanssani hetki tätä ajatusta.

Itselleni luottamus-teema nousi uudestaan ajankohtaiseksi pienen lomani aikana. Pohdin sitä ensiksi, kuinka joku ihminen saattaa olla ns. luottamusta herättävä jo pienen tuttavuuden jälkeen. Ei tarvita edes aina paljon sanoja puhumattakaan jostain ”voit luottaa minuun” – vakuutteluista. Luottamus toiseen vain syntyy. Syitäkin tähän ilmiöön olen miettinyt. Persoona, luonne ja siihen yhdistynyt kristillinen vakaumus lienevät niitä aineksia, joista koostuu ”ihmevoide”, joka herättää luottamusta toiseen ihmiseen ensi näkemältä.
Viimeksi päivitetty 18.06.2014 12:57
Lue lisää...
 
« AlkuunEdellinen12345SeuraavaLoppuun »

Sivu 1 / 5