Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Kaikki kohtaamiset ovat tärkeitä - jopa elinehtomme!
Kaikki kohtaamiset ovat tärkeitä - jopa elinehtomme!
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   
Juhlissa voimme tavata ihmisiä, jotka eivät ole joka päivän tuttuja. On mielenkiintoista avata ”yksityisyyden suojaansa” sen verran, että pysyy avoimena kaikille mahdollisuuksille, joita tapaamisten yhteydessä avautuu. Toinen ihminen on kuin Jumalan ”hand made" -tuote! Siksi jokainen kohtaaminen on niin äärettömän tärkeä, suorastaan elinehtomme tässä maailmassa. - Vaikka erakkonakin elämisessä lienee joku mielekkyys. - Sanoihan Jeesuskin omille opetuslapsilleen, että ”levähtäkää vähän” ja meni itsekin autioon paikkaan. - Hiljentymiselle ja rukoukselle on siis annettava tilaa. Usein myös luova ajattelu edellyttää joksikin aikaa erilleen vetäytymistä.

Jopa luomakunnassa näyttää kohtaamisten merkitys ilmeiseltä. Koira heiluttaa tyytyväisenä häntäänsä, kun näkee isäntänsä. Tai katsopa tuota kuvaamaani, tsasounan kupeella saalistavaa kissaa keskittyneenä sen päivän, ehkä ainoaan mahdolliseen, ”murginaansa” ja salamannopeaan kohtaamiseen. Ei ainuttakaan vilkaisua ”finskiin” tuossa hetkessä! Siis havaitsemani kohtaaminen taisi olla kissan elinehto! - Siksi annoin heille tilaa, ja kiitollisena näkemästäni harpoin pois ”todistusaineisto” mukanani pohtimaan kohtaamisen kysymystä.
Kissa ja  hiiri

Itse olen saanut kokea Jumalan suurena lahjana sen, että lukuisiin tapaamisiin työnikin kautta on mahdollisuus. Taas nyt, kun yhdet juhlat ovat takanapäin, olen vilpittömän kiitollinen uusistakin tuttavuuksista. Tätä verkostoa Jumala voi tässä hetkessä ja sitten ”patom, patom” – eli joskus myöhemminkin käyttää oman suunnitelmansa toteuttamisessa. Jäädään ”hollille”, jotta nähdään ja kuullaan, mitä Jumala tämänkaltaisella verkollaan tekee. Mutta tässä vaiheessa SUURI KIITOS niille, joilla oli halu kohdata minutkin. Toivottavasti minä omalta puoleltani osoitin monille kohtaamisen mahdollisuuden. Toivottavasti olisin voinut olla myös ”Kristuksen kirjeenä” niin, että jollakin olisi ollut mahdollisuus myös tärkeimpään kohtaamiseen eli Jeesuksen kohtaamiseen.

Raili

Ps. Tahtoisin lähettää terveisiä sillekin pikkunaperolle, joka pyrki Laula Kanssani –tilaisuudessa spontaanisti useaan otteeseen syliini. Siunausta myös pikkunaperon kotijoukolle ja muillekin juhlilla oleville perheille! Kiitos myös tavalla tai toisella ohjelma- ym vastuussa oleville! Kiitos juhlivalle joukolle, kiitos juuri Sinulle! Te kaikki yhdessä mahdollistitte omalta osaltanne hyvän juhlan kohtaamiset!
Viimeksi päivitetty 29.09.2010 14:03