Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo ”Vaikka äitini ja isäni minut hylkäisi, niin Herra minut korjaa” Ps 27:10
”Vaikka äitini ja isäni minut hylkäisi, niin Herra minut korjaa” Ps 27:10
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   
Matkojeni ansiosta saan kuulla mitä ihmeellisimmistä ihmiskohtaloista. Voinen kertoa yhden niistä, kuinka elämämme ja kaikki on kuitenkin suuren Jumalamme tiedossa ja hallinnassa monenlaisista sattumista ja kaaoksista huolimatta.. Eräänä sunnuntaina pidin raamattupiiriä Vienan Kemin kirkossa. Sinne oli kokoontunut 15 raamattupiiriläistä. Monia jo kasvoista tunsinkin, mutta en jokaista. Kuulin erään ihmisen historiasta raamattupiirin loputtua. En ehtinyt rekisteröidä raamattupiiriaikana edes hänen kasvojaan, vain sen hetken, kun hän lähti piiristä nopeasti, samalla minuutilla kuin piiri loppui. Niinpä kysäisin toisilta: ”Kuka hän mahtoi olla”?

Sain kuulla hänen nimensä ja vaiherikkaan kohtalonsa, hänen joutumisensa Suomeen ja takaisin Venäjälle jne. Hänelle oli suomalaisten toimesta annettu niin ristimä- kuin sukunimikin, myös syntymäaika. Hänen isästään eikä äidistään kukaan tiedä mitään. Ei hän itsekään. Hänet oli vauvana löydetty erään järven rannalta, sotatanterilta – lääkärin arvion mukaan noin 3 kuukauden ikäisenä!

Hänet oli kastettu suomalaisten toimesta, hoidettu Suomessa leikki-ikäiseksi, mutta sitten hänet oli määräyksestä palautettu takaisin kymmenen muun lapsen kanssa Venäjälle, jossa hän oli kasvanut lastenkodeissa, aikuistunut Vienan Kemissä, avioitunut ja niin hänellä nyt oli venäläinen sukunimi. Ikä on kulunut ja hän on löytänyt tiensä seurakuntaan ja oli nytkin kuulolla Raamatun äärellä.

Jumalan ihmeellistä huolenpitoa, ajattelin. Kun mikä ei ole kuolemaksi, niin se on elämäksi! Samaa rajapyykkiä koskettavat kuolema ja elämä. Ihmiselämä on joka tapauksessa Jumalan näkökulmasta katsottuna arvokas ja elämisen arvoinen. Elämisen arvoiseksi se tulee ennen kaikkea sitten, kun ihminen löytää tiensä Jumalan ja Jumalan perheväen yhteyteen. Tuon henkilön elämän historiaa kuunnellessani tulin entistäkin vakuuttuneemmaksi siitä tosiasiasta, että vaikka isä ja äiti hylkäisi, niin Herra ei silloinkaan hylkää! Herra korjaa yksin jätetyn! Saamme yhdessä siis rukoilla kukin omalla kielellämme: ”Otse nas…” - ”Isä meidän, joka olet taivaassa…”
Raili
Isä Meidän venäjäksi
Viimeksi päivitetty 19.11.2010 10:10