Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Peruuntuneet juhlat!
Peruuntuneet juhlat!
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   
Miltä tuntuisi, jos sinulle tärkeät juhlat pitäisi peruuttaa siinä vaiheessa, kun kaikki tilavaraukset, ruokatilaukset olisi tehty ja juhlavalmistelut jo viittä vaille valmiina. Ehkäpä joku vieras olisi jo matkustamassa kaukaa huomenna alkaviin juhliisi. Kiireesti olisi suoritettava peruutussoitot kutsutuille jne. - Ja joka tapauksessa muutaman päivän sisällä juhlimattomista juhlista, varatuista tiloista, valmistetuista ruoista jne. posti kiikuttaisi kotiisi melkoiset laskut. Aika järisyttävä juttu, mutta tällaistakin joskus sattuu.

Vähän samanlaiseen tilanteeseen viitataan Raamatussakin. Kutsutut eivät ottaneet kutsua vastaan! - Niin piti lähteä teille ja aitovierille kutsumaan juhliin niitä, joita tavattiin.

Kahvila


Toisaalla kerrotaan morsiusneidoista (Matt. 25). Nuo kertomuksen kymmenen neitsyttä olivat saaneet luottamustehtävän sulhasen ja morsiamen hääseremonioissa. Juutalaisen tavan mukaan sulhasen kodissa alettiin juhlia jo päivällä, ilman morsiamen läsnäoloa ja vasta sitten illan mittaan sulhanen, juhlaliina päässään, lähti seurueessa hakemaan mielitiettyänsä eli morsianta tämän kodista.

Morsiamen kodissa tiedettiin tietysti tulevista seremonioista ja sulhasen tulosta. Siihen yleensä varauduttiin, morsiusneidot varustautuivat tehtäväänsä huolella. Se oli heille kunniatehtävä. Kertomuksen morsiusneitoja oli peräti kymmenen. Kaikki varasivat lamput, joissa oli öljyä. Mutta sitten kun yljän – siis sulhasen tulo viivästyi, tuli tietysti kaikille uni. He nukahtivat, kunnes kuului huuto yljän saapumisesta. Viimeistään juuri sillä hetkellä neidot sytyttivät lamppunsa. Viisailla neidoilla oli myös vara-astiassa sopivaa polttoöljyä. Tulihan valojen kestää ainakin sulhasen kotiin ja jopa ensimmäisen hääkarkelon ajaksi pihapiiriä valaisemaan. Sen sijaan heistä viisi neitoa olivat varanneet öljyä aivan liian vähän. He eivät voineetkaan lähteä yön pimeyteen juhlaseurueen mukana. Eikä heillä siis ollut mitään asiaa yhteiseen juhlaan ja hääiloon sulhasen kodissa.

Kahvila


Otetaan vakavasti kutsut, juhlien valmistelut, mutta myös meille uskotut tehtävät. Otetaan myös vakavasti kaikkein tärkein eli kutsu taivasten valtakuntaan.

Sen tähden, niin kuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niin kuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa.” (Hebr 3:7.)
Raili
Viimeksi päivitetty 03.01.2011 11:57