Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Puolta vanhempi
Puolta vanhempi
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   
Hedbergin syntymästä on kulunut 200 vuotta ja Inkerin kirkon syntymästä vuonna 2011 on kulunut 400 vuotta! Molempia on hyvä huomioida Evankelisen lähetysyhdistyksenkin piirissä. Vienan Kemin seurakunnassa on tarkoitus juhlia Inkerin kirkkoa. Nähtäväksi jää kuinka juhlat siellä onnistuvat. Niistä kerrotaan myöhemmin. Venäjällä vähemmistökirkkona toimivana Inkerin kirkon historiassa on ollut monenlaisia ”vivahteita”. Uskon kuitenkin, että juhlivien seurakuntiensa kautta Inkerin kirkko saa vuonna 2011 joka tapauksessa asian mukaista huomiota. Onhan 400 vuotta jo melkoinen ikä ja seurakuntiakin on nykyisellään ympäri Venäjää yli 80! Rukoillaan, että evankeliumi saisi mennä eteenpäin juhlienkin avulla. Iloitsen ELYn ja Inkerin kirkon yhteistyöstä, vuosisatojen ajan on rakennettu Jumalan Sanan lujalle perustalle, joka kestää aikojen ja mielipiteiden vaihtuessa ja muuttuessa. Ehkä Inkerin kirkon vaikea historia on riisunut ajan saatossa epäoleellisia kysymyksiä ja pakottanut keskittymään oleelliseen eli Raamatun Sanaan ja evankeliumin eteenpäin viemiseen. Viime kädessä siinä on kirkon pitkäikäisyyden salaisuus. Kaikki muu kerran katoaa, mutta Jumalan Sana ei!

"Armon ja rauhan löydämme vain Kristuksessa, ei muualta."

"Rikkautenamme, vanhurskautenamme, autuutenamme ja ilonamme on se, että Jumalan Poika on veljenämme."

"Tärkeintä ja samalla myös vaikeinta kristinuskossa ja autuudenasiassa on, että luotamme ainoastaan Herran Jeesuksen armoon."


Edellä olevat, kolme hedbergiläistä ajatusta lienevät punaisena lankana myös puolta vanhemman elämässä ja toiminnassa. Näin olen Inkerin kirkon historiaa lukeneena asian ymmärtänyt. Tahdon sydämestäni onnitella Inkerin kirkkoa tulevan juhlavuoden kynnyksellä ja toivottaa Inkerin kirkon piispalle sekä kaikille työntekijöille ja seurakuntien vapaaehtoisina toimiville Jumalan siunaamaa vuotta 2011.

Vanhus Vienan Kemin kirkolla

Vanhus Vienan Kemin kirkolla
Viimeksi päivitetty 17.03.2011 09:26