Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Faaraoiden aika
Faaraoiden aika
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   
On mielenkiintoista kuinka historia toistaa itseään. - Kuinka niin, kysynet? Olemme kuulleet viimeaikaisia uutisia Libyasta, joskus olemme kuulleet uutisia Tiibetistä, Venäjältä, Ruotsista, Suomestakin… Elämme faraoiden aikaa! Veli käy veljensä kimppuun, jos tuo toinen sattuu olemaan vääränmerkkinen, väärällä puolella, vääräuskoinen, väärästä puolueesta, väärästä maasta jne. Tämän päivän kännykät korvaavat hallitsijoiden käskyhuudot. Esim. Afrikassakin tällä hetkellä alkaa olla jo joka kolmannella henkilöllä kännykkä. Suorilla kävellen Niilin rannalle siis ei voida enää löytää syyllisiä tai tuomittavia. Kuinka sitten löydetään ne yksityiset henkilöt ja ryhmät, joita halutaan tarkkailla, valvoa ja tarpeen tullen laittaa ”kuriin”?

Laitetaan valvonta päälle! Esimerkiksi, jos käytät kännykkään puhuessasi sanaa ”Tiibet” olet jossain päin heti valvonnassa. Entä jos käytät puheessasi sanaa Libya tai Gaddafi, sinun mielipiteitäsi seurataan, jos käytät sanaa Israel, sinua kuunnellaan erityisen tarkasti, mitä mieltä olet israelilaisista, juutalaisista tai palestiinalaisista. Tai jos jossain päin maailmaa käyt kirkossa tai muissa hengellisissä tilaisuuksissa ja mainitset sanan risti tai Jeesus, sinua seurataan. Saati sitten, jos itse haluat osallistua kristillisten tilaisuuksien järjestämiseen, voit joutua tarkkaakin tarkempaan valvontaan. Tieto sinusta kulkee valvontaviranomaisille nopeasti tämän päivän virtaväyliä pitkin. Erona faraoiden aikaan on vain se, että silloin vihattuja poimittiin Niilistä, nyt valvonnassa olevia voidaan poimia langattomista lähteistä ja ”kompuuttereilta”. Sinua seurataan ensi alkuun salaa eli annetaan sen verran aikaa kuin lapsen imetys aikoinaan vaati, mutta jossain vaiheessa sinut ja työsi pyydetään kuin Mooses-lapsi faraoiden hovin valvontaan ja kasvatettavaksi! Elämme siis faraoiden aikaa!

Kuitenkin on hyvä muistaa, kuka faraoiden aikaan antoi toivoa ja tulevaisuutta. Jumala, taivaan ja maan Herra valvoi Sanansa ja suunnitelmansa toteutumista! Niin kävi Israelilaisten suhteen. He pääsivät aivan määrättynä yönä Mooseksen johdolla omaan maahansa – pois faraon orjuudesta. Niin on käynyt kautta maailman sivun silloin, kun turvaudumme Jumalan apuun. Niin käy nytkin. Saamme elää toivossa ja uskossa. Jeesus nimessä on voitto. Hänen valtansa edessä ei mikään muu valta kestä. Hän itse on ”tie, totuus ja elämä” – tänäänkin ja tämän päivän faraoiden aikana!

Pyramidit
Viimeksi päivitetty 28.04.2011 07:47