Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Varoitus
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   
Venäläisissä metsissä liikkuessa voi havaita puhuttelevan kyltin. Vilkaisepa vielä kerran kuvaamaani kylttiä. – Niin, tuli on hyvä renki, mutta vaarallinen isäntä! Ollaan varovaisia tulen käsittelyssä. Loma-aikanakin tämä asia on hyvä muistaa. Suojellaan luontoa ja koko luomakuntaa!

Tulipalovaara

”Samoin myös kieli on pieni jäsen ja kuitenkin voi kerskata suurista asioista. Katso kuinka pieni tuli, ja kuinka suuren metsän se sytyttää.” Jaak. 3:5. Lomalle lähtiessä ja lomaodotusten kasvaessa on lomastressiä ja vielä työajasta johtuvaa uupumusta. Perhesuhteet voivat olla lujilla. On kireyttä ja lasten malttamatonta kyselyä: ”Milloin, milloin me lähdemme. Saanko sen tai tuon kesäpelin jne.-Joutukaa jo…" - Niin, tuossa ”helteessä” voimme kuulla aika ikäviä sanoja isien, äitien ja muiden perheenjäsenten suista. Ja pian on vallalla melkoinen riita, jopa käsirysy tai muu nujakka. Oletko lomalla liikkuessasi havainnut tuota lomailmiötä tai jopa itse syyllistynyt sellaiseen ”tulipaloon”? - Minulle varoitus on ollut monesti tarpeen.

Suojellaan itseämme ja perheitämme kaikenlaisilta tulipaloilta! Vaaroja kun joka tapauksessa piisaa ei vain linnunpoikasille vaan lomalaisillekin. Tuollaisissa kesäpaineissa ja helteissä on syytä muistaa muutamia Raamatun kohtia ja lupauksia; mm. Matt 23:37 ja Luuk 13:34 “… Miten monesti olenkaan tahtonut koota lapsesi, niin kuin kanaemo kokoaa poikaset siipiensä suojaan! Mutta te ette tahtoneet tulla” tai Ps 91.4; “Sulillansa Hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan Hänen siipiensä alla; Hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus”.

Siis tartutaan lomallakin Jumalan sanan varoituksiin ja lupauksiin. - Armo tahtoo ympäröidä sinut ja minut kaikesta huolimatta! Rukoillaan vielä kesärukous vaikkapa Ps 17:8 sanoin “Varjele minua niin kuin silmäterää, kätke minut siipiesi suojaan”!
Viimeksi päivitetty 04.10.2011 07:48