Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Älä luovuta!
Älä luovuta!

 

Seitsemänvuotias lapsenlapsemme oli mummin ja ukin luona pääsiäislomalla. Etukäteen oli suunniteltu lomaohjelma ja mietitty mitä kaikkea tehtäisiin.  Kaikki meni hyvin ja osittain ”entisten kaavojen” mukaisesti. Leivottiin, maalattiin kananmunia, leikittiin, käytiin ulkona jne.

Päivät kuluivat ja lähtöä edeltävänä iltana oli kerättävä matkatavarat valmiiksi reppuihin ja myös päälle pantavat ulkoiluhousut naulakkoon. Mutta nyt tuli eteen kiusallinen asia. Ulkoiluhousuja ei tahtonut löytyä mistään.

Siinä sitten mummin ja ukinkin voimin etsittiin kadonnutta vaatekappaletta.  Pieni vieraamme koitti etsiä apuna, mutta ennen kaikkea hän näki tarpeelliseksi kannustaa mummia yhä vain etsimään -  ”älä luovuta, älä luovuta” -kehotuksilla. – Ja kun sitten vihdoin viimein kadonnut vaatekappale löytyi, tyttö totesi; ”Sinä mummi meinasit luovuttaa. ”  – Onneksi se kadonnut vaatekappale löytyi! Mitä olisi tapahtunut, jos etsimämme ei olisi löytynyt? – Siitä olisi ainakin koitunut harmia ja mielipahaa, kun lähtöpäivänä Vr:n asemaltakaan -vieraan ehdotuksesta huolimatta - ei olisi saatu tilalle lämpimiä ulkoiluhousuja.
 tyttö puussa
  

 

Hyvä paimen on oivallinen esimerkki sitkeästä etsijästä, joka ei luovuttanut silloin, kun huomasi yhden lampaansa kadonneen. Määrätietoisesti hän etsi ja etsi, kulki ja kulki pimeässä yössä, löytääkseen sadan lampaan joukkoon kuuluneen, mutta nyt kadonneen lampaansa.  Hän hyvästä sydämestään etsi ja etsi, vaikka kukaan ei hänelle huudellut: ”Älä luovuta, älä luovuta!”
-Lopulta etsiminen palkittiin. Hyvä paimen löysi, syystä tai toisesta, laumasta eksyneen lampaansa. Hyvä, ettei etsimistä jätetty kesken. Pieninkin sai turvallisesti nukahtaa tutun laumansa keskelle. Monelta onnettomalta ja surulliselta määkimiseltä näin jatkossa vältyttiin.

 

Palkkapaimenen käytös puhui juuri päinvastaista. Kun suden häntä vilahti kiviaidan kulmalla ja suden vihainen katse kiilui pimeässä yössä, palkkapaimen oli valmis luovuttamaan. Hän oli valmis pakoon oman henkensä uhassa!
-Turhauttavaa puuhaa. Oma mukavuus oli parempi houkutin. Uni painoi jo silmiä. Mitä nyt muutamasta määkivästä…

 

Palkkapaimen saa kohdata totuuden itsestään: Vaikka aiot luovuttaa, niin näethän hyvän paimenen esimerkin.- Kuulethan pikku vieraamme sanat: “Älä luovuta!”

 

 

 

 

”Älä luovuta!” - Sinutkin halutaan ja voidaan löytää löytäjän tielle.  Hyvä Paimen etsii juuri sinua! Hän voi etsiä ja löytää sitten sinut eri tehtäviin kotiseurakunnassasi, lähetyskentälle, esirukoustehtävään tai vaikkapa seurakunnan paimenen virkaan. Älä luovuta, sinulle uskottua, tulevaisuuden tehtävää. Sinunkin etsiminen ja laumasi parhaaksi toimiminen palkitaan. 

Jeesus elää! Siis mekin saamme elää! Löydetään tämä ilosanoma itsellemme, vaikka olisimme jo melkein olleet luovuttamassa.

 ” Anova saa, etsivä löytää,  ja kolkuttavalle avataan.”  Matt.7:8

 


Kirj. Raili Mäkitalo  

 

Viimeksi päivitetty 02.07.2012 12:33