Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Haasteita ystäville ja Venäjän työn tukijoille
Haasteita ystäville ja Venäjän työn tukijoille

Elävä historia talteen

 Aika rientää ja me ajan mukana. Vuodet kuluvat, samoin me ja maalit kirkkojen seinistä. Vienan Kemin ajan kulumisen huomaa vanhojen seurakuntalaisten muisteloista seurakunnan ja kirkon rakentamisen syntyajoista.

 Koen, että tehtäväkseni näyttäisi tarjoutuvan jossain välissä kirjoittaa muistiin tällaista Kemin seurakunnan historiaa niin kauan kuin on saatavissa ensi käden dokumentteja eli kuvia ja haastatteluja kyseisistä vuosista. Katsotaan, saanko siihen aikaa ja voimia.


Joka tapauksessa tällä hetkellä luterilainen seurakunta kokoontuu edelleen apteekkikirkossaan, jossa jumalanpalveluksissa harvakseltaan käy kirkkosalin uunin rakentaja, ristilankkujen hakija, pitkäaikaiset tulkit, seurakunnan perustamisasiakirjojen hankkijat jne. Kirkko ja seurakunta on monelle rakas, vaikka vuodet ovat vierineet kuin sementti milloin uunista tai keittiön hellan suuaukosta.

Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret. 5.Moos. 33: 27.

Kirkkorakennuksen kunnostusta                                                      


 
  

Papinsaaren kulmat ja rakennukset olen itsekin kokenut jo kotoisiksi. Katseeni ja ajatukseni liikkuvat välillä milloin kirkkorakennuksen ulkomaalissa, milloin alttariseinässä tai kahvion kallellaan olevassa uunin piipussa ja erityisesti siinä piipun osassa mikä ei näy, mutta jonka tiedän hieman heikonlaiseksi eli välikatolta ylöspäin rakennettu osa voi olla jopa tulipalon syttymisen vuoksi vaarallinen. Tässä voitte lukea tulevaisuuden konkreettiset projektit. – Samalla tiedoksi ammattitalkoolaisille, että Petroskoista kuulemma saa hyviä Tikkurilan maaleja, tiiliäkin voimme tilata paikallisista liikkeistä, pensseleitä ym. ”rapsuttimia” löytyy, mutta joko ensi kesäksi rukoillaan sopivia talkoolaisia Suomesta ja kenties Papinsaarestakin tai jostain lähiympäristöstä?. Katsotaan kuinka Isä asiat ”kutoo” ja johdattaa. Kirkon korjaus kustannuksiltaan on joka tapauksessa kohtuullinen verrattuna moniin Inkerin kirkon seurakuntien kirkkoihin ja hyvä niin, jatkossakin seurakuntalaiset jaksavat hoitaa kirkkonsa juoksevia kuluja ruplilla.

Joulukeräys                                                  

Ennen ensi kesää kuitenkin on monta Vienan kylmää tuulenpuuskaa ja siksi ajankohtaisempia asioita ovat joulujuhlissamme jaettavat lahjat sukkineen, lapasineen ja muine pikkutervehdyksineen. Paanajärvikin, kuuluen luontevana osana Kemin piiriin, on myös haasteena ja rukoustemme kohteena. Katsotaan sitten lähempänä joulua, onko projektimme mahdollista levitä laajemmallekin. Nyt on aika polkaista keräys täydellä vauhdilla käyntiin ja rukoillaan johdatusta kaikkiin toteutettaviin tehtäviin.

Matkamme Israeliin    


Ajankohtainen rukousaihe ystäville on meidän Israeliin suunniteltu matkamme 20. – 29.11.2012 välisenä aikana. Rukoillaan Israelille siunausta ja luotetaan, että Herra on varannut myös kaikille matkalaisillemme siunauksensa ja varjeluksensa. Muistetaan erityisesti kahden Andrein lähtöä mukaamme. Pienet ja vähän suuremmatkin ylimääräiset pika-arpajaiset voitte osoittaa Venäjän työlle AT / AS -korvamerkinnällä. Uskon, että saamme myös heidän kauttaan iloita yhteisistä Raamatun maan näkymistä ja kohtaamisista siellä. Saamme opintomatkan syvemmälle Raamattuun ikään kuin Jeesuksen askelissa. Tietysti rukoilkaa niin koko ryhmän, matkan ja matkaoppaiden kuin myös matkanjohtajan, -siis minunkin puolestani. Rukouksella ympäröity matka saa varmasti olla siunattu matka!
  


Joka Israelia siunaa, sitä minä siunaan…” 1.Moos.12:3 mukaan

Terveisin ja rukouksin, Raili

Viimeksi päivitetty 10.12.2012 11:58