Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Otse nas- Isä meidän
Otse nas- Isä meidän
Normal 0 21

Kuinka hyviä rukouksia sisältääkään itsensä Jeesuksen opettama Isä meidän rukous.  Kuinka suuri aarre onkaan, jos ihminen jo lapsena saa oppia tuon rukouksen! 


Erityisen suurena aarteena kyseisen rukouksen koin Venäjän puolella, jossa kymmenien vuosien aikana kristillistä kasvatusta ja opetusta ei  voitu toteuttaa julkisesti  ja johdonmukaisesti kullekin ikäluokalle ja viimeistään rippikouluikäisenä kuten meillä.


 Olimme hiljattain Tiksan lasten leirillä. Päivään sisältyivät raamattutuokiot, laulut, askartelut ruokailut jne. kuten kristillisillä leireillä yleensäkin. Vilkkaita katseita, vilkkaita liikkeitä riitti leiripäivän ajaksi, mutta erityisesti yksi pieni rukoilija piirtyi mieleeni. Hänkin oli päivän mittaan vilkas poika toisten poikien seurassa. Mutta kun päätimme leiripäivämme Isä meidän rukoukseen, niin tuo pieni poika aivan eturivissä sulki silmänsä, risti kätensä ja silmin nähden ns hiljentyi rukoukseen.
-Kaikki toisetkin tuntuivat osaavan ulkoa tuon rukouksen ja yhtyivät siihen. Monet kylän isättömät ja äidittömät lapset -tuon pienen pojan tavoin- ovat saaneet siis kuulla  Isä Meidän  rukouksen useita kertoja pyhäkoulussa tai jo aiemmin pidetyillä leireillä.  Rukouksen yhteen ääneen lausuminen todisti sen.

 

Leiriläisten joukossa saattoi kuitenkin olla vielä joku, joka kenties kuuli ”Otse Nassin” ensimmäisen kerran, mutta eturivissä istuvan pienen pojan ja muiden kokeneiden rukoilijoiden esimerkkiä seuraten kuitenkin hiljentyi rukouksen ajaksi. Kukaan lapsista ei rukoushetkessä pelleilyt, eikä näyttänyt vaivaantuneelta tai levottomalta. Aito, hoitava hiljaisuus leijaili kirkkotilassa. - Isätön poika tai tyttö sai kuulla sanat ”Otse nas” – Isä meidän.  Me kaikki ajattelimme ääneen kaikkia rukouksen osia.  Tämän rukouksen pyyntöihin ja ajatuksiin voi yhtä lailla lapsi kuin aikuinenkin osallistua. Taivaallinen Isä odottaa niitä hetkiä meidän vuoksemme. Taivaallinen Isä odottaa, että hänen luomillaan lapsilla olisi Isälle asiaa.

  

Olen sisimmässäni puhuteltu, ajatellessani noita syyslauantain leiriläisiä, jotka olivat saaneet mahdollisuuden keskustella Isän kanssa. Mikä lahja onkaan omistaa sellaisia aikuisia, jotka opettavat lapsilleen ja lasten lapsilleen tuon vanhan, mutta yhä niin kattavan rukouksen! - Pienten alkujen päivää emme saa halveksia silloin,  kun olemme Taivaallisen Isämme asioilla kertomassa hänen rakkaudestaan ja mahdollisuudestaan tulla Hänen luokseen ja sanoa kukin omalla kielellämme

Viimeksi päivitetty 18.12.2013 15:02