Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Raili Mäkitalo Milloin teen tekemättömät työt? Kesälomallako?
Milloin teen tekemättömät työt? Kesälomallako?
Kirjoittanut Raili Mäkitalo   

Tätä kysymystä joudun miettimään minä toisten kanssa. Mm joidenkin kotitöiden siirtyminen johonkin – ”sitten kun on aikaa” mappiin, on tavallista. - No, kesälomallahan sitä aikaa on, monet haaveilevat. Siis, tekemättömät tehtävätkö eivät saa aikaan niin paljon sydämen tykytyksiä silloin, jos ne siirtää ja siirtää tuntemattomaan tulevaisuuteen, vaikkapa tulevan vuoden kesälomalle. Mutta sitten, kun kesäloma alkaa, ollaankin niin rättiväsyneitä, ettei jakseta enää edes ”iitä” sanoa. - Täytyy levätä, jotta jaksaa olla lomalla. Viikot vierivät ja pian alkaa huolettaa se, ettei mitään järkevää ehtinytkään tehdä, vaikka sellainen oli ajatus.
Ihmisen tärkeitä kysymyksiä siirretään samalla tavalla. Kun omatunto soimaa, kysellään pienen pojan tavoin: ”Isä, meneekö tämä vaiva ensi kesään mennessä ohi?” Viisas Isä osaa tässä tilanteessa omalla tunnolla painoja kantaneelle pojalleen sanoa: ”Kuule ei se vaiva mene muutoin ohi kuin tunnustamalla mieltä painavat asiat. Raamatunkin kehotus kuuluu: ”Sen tähden, kun meillä on näin suuri pilvi todistajia ympärillämme, pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo…” Hepr.1:12.

Niin kuuliainen poika, toteltuaan viisaan isänsä neuvoa, tulee huomaamaan, että nekin pienen pojan synnit ja muut painot kannattaa tunnustaa niin nopeasti kuin mahdollista, ennen kesälomia. Silloin kesäloma on kesäisen loman makuinen ja energiaa riittää levon lisäksi kaikenlaisiin mukaviin asioihin ja töihin.

Alttari

On suurta rikkautta, että Suomessa kesäaikaan on tarjolla myös eri herätysliikkeiden kesäjuhlia. Poikkeuksetta juhlilla kävijä saa juhla-alueella liikkuessaan nähdä jonkun teltan tai muun sopen, jonka kupeella lukee ”sielunhoitoa tai hiljentymistä varten” jne. Nämä erityismerkinnällä olevat pisteet ovat sellaisia sisimmän purkupaikkoja. Sellaisia paikkoja, jossa voimme purkaa mieltä painavat asiat ja jossa meitä kuullaan. Olen minäkin niitä paikkoja tarvinnut. Siksi voin sanoa, että tuollaiset vaatimattomat ”pömpelit” ovat joskus paljon parempia kuin suuret ja komeat juhlapaikat tai ”lasaretit” eli terveyskeskukset ja yliopistolliset sairaalat. Vanhan ajan sielunhoitopisteissä tuntee saavansa kokonaisvaltaisen hoidon silloin, kun voimme kuulla kohdallemme sanat: ”Tyttäreni/poikani, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi!” On se vaan kummallista, että armon Sanaan uskoen ihminen näkee Luojan antaman kesän kauneuden kirkkaammin ja kuulee lintujen laulun selvemmin kuin synnin ja syyllisyyden taakan alla. Joku muukin on tainnut huomata, että oikeastaan ensi kertaa kuulee kuinka Luojamme luomat linnut laulavat Luojan luomassa luonnossa tai kuinka paljon ympärillä on rakastavia ihmisiä, niitä joita Kristuskin on rakastanut. - On se niin iso asia tuollainen kesäloma ja kesäjuhlat! Mennään siis kesäjuhlille, vaikkapa tuon pienen, mutta tärkeän sielunhoitoteltan vuoksi. Se kannattaa.

Kiitollisena kesälomalle lähtiessä laulelen: ”Kiitos sulle kukkasista, jotka teilläin kukoisti. Kiitos myöskin ohdakkeista, jotka mua haavoitti. Kiitos, että annoit mulle autuutesi iäisen. Kaikesta oi Herra, sulle annan ikikiitoksen.” SK 346:4

Hyvää kesää toivotellen, Raili

Ruusut
Viimeksi päivitetty 05.11.2014 15:16