Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Sirpa Keski-Antila
Sirpa Keski-Antila

Sirpa, kuva vt 

Aluesihteeri
- eläkkeellä 1.7.2015 alk.


Lue Sirpan ystäväkirjeitä
- Sirpan ystäväkirje 12/2011
- Sirpan ystäväkirje 12/2012


Lue Sirpan aluekirjeitä
oman alueensa jäsenille
- Sirpan aluekirje 12/2011
- Sirpan aluekirje 10/2012
- Sirpan aluekirje  2/2013
- Sirpan aluekirje 10/2013
Pyhäämmiestenpäivä

Kakarana kuulin aina puhuttavan ”pyhäämmiestenpäivästä”. Silloon ajattelin, jotta ku oikee pyhiä miehiä ajatteloo, niin ainaki Lauri Mustajoki, Kauko Hirvonen ja Eerikki Lyly kuuluu niiren miesten kaarttihin. Noli nimittään silloon meirän seurakunnan pappia. Molin saanu tutustua näihin pyhihin miehihin lähemminki niiren autojen takapenkillä. Ei, en sillä lailla! Ei ne ollu mitää perofiili-setiä!  Annas ku seliitän.

Meirän isä oli koloputööri. Tarkoottaa, jotta se kuluki seurakunnan pappien ja Evankeliumiyhyristyksen piirisihteerien kans puhumas. Varsinki silloon, ku papit tartti puhujakaveria ja oli palio juhulia, niinku ny esimerkiksi Pääsiääsen aikoona, meirän koron puhelin soii useen seurakunnan pappien toimesta. Ja yleensä isä aina lupas aulihisti näiren tuttujen pappien matkahan. Useen omat maavvilielystyöt ja karianhoito tuollaasina päivinä joko aikaastettihin tai sitte siirrettihin seuraavalle päivälle. Ja olihan isä-Väinö suorittanu saarnaajakurssinki joskus vuosina 1947-48 aiva Helesingis asti. Ja ku meille mukuloolle ikää kertyy, pääsimmä mukahan ”ohojelmansuorittajiksi”.  Sakari-velii soittamahan harmoonilla - useen aiva säestäjäksiki hartaushetkihin, jos vaan taloosta joku soittopeli löytyy ja me Tuula-siskoon kans lauloomma Kantelehen lauluja kaksäänisesti. Aiva oikeen, ku äitee oli opettanu mulle monehen lauluhun alton ja Tuula lauloo sopraanoa. Äireellä oli hyvä laulunääni ja tarkka korva. Ja kyllä me lauloomma siskoon kans mahat pystys ja posket pullollansa – tosisnansa! Ja isä oli ylypiä mukuloostansa, vaikka sillä raukalla ei ollu yhtää nuottikorvaa. Se lauloo ”mullivainaannuotilla”, mutta kovaa. Ja sille kelepas meirän laulu ja Sakarin soitto, vaikka olis tullu vähä virheetäki. Ja olimma tyytyvääsiä, ku tärit tarios useen vähä kaapilta maistuvia pikkuleipiä ja vielä useemmin vähä käynystä mehua -varsinki loppukeväästä.

Pyhiä miehiä ja naisia ne oli!  Ne kaikki ihimiset, jokka ottivat mukulat mukahan ja antoovat kykynsä mukaasia tehtäviä. Kannustivat, kiittivät ja huomioovat. Tarkoottivat ne sitte, tai eivät, nuo matkat painuu lähtemättömästi mukulan mielehen. Siinä kasvoo luontevasti sisälle iloosisihin, hoitavihin Siionin Kantelehen lauluuhin, Jumalan sanan kuulemisehen ja sananseliitysperinteesehen.  Voisimpa minäki toimia jollekki tuollaasna hyvänä esimerkkinä.

Pyhäänpäivän oikiasta sisällöstä anna pappien ja muiren asiansa paremmin osaavaan seliittää syvällisemmin.

Armua ja ilua sun pyhäämpäivähäs Sirpalta

 
Kevään ja kesän tunnelmissa

Aluesihteerin alkukesä on sujunut iloisissa, työntäyteisissä tunnelmissa. Toukokuun lopulla juhlimme Soukkajoen toimintakeskuksessa liki satapäisen onnittelijan voimin, ahkeran puurtaja-runonlausuja-säestäjämme Forssin Irjan synttäreitä. Irja on monen muun ELY-ystävän tavoin huomannut, että elämän matkan varrella tavaraa on kertynyt ihan riittävästi ja siksi hänkin halusi antaa kaikki syntymäpäivälahjansa rakastamansa yhdistyksen kotimaantyölle. Kiitos Irja! Kiitos myös peräseinäjokelaiselle Tertulle, joka teki saman tempun huhtikuussa juhliessaan myös liki sadan henkilön kanssa 90-vuotispäiviään. Näistä naisista kannattaa ottaa oppia!

Viimeksi päivitetty 01.11.2013 18:11
Lue lisää...
 
Kynttilänpäivänä 2013

Sirpan saarna Kauhavan kirkossa 03.02.2013.


Tämän KYNTTILÄNPÄIVÄN evankeliumiteksti on kirjoitettuna Luukkaan evankeliumissa luvussa 2, jakeissa 22-33.

Viimeksi päivitetty 05.07.2013 10:47
Lue lisää...
 
Lahja
Kun sanon sanan lahja, luulen, että sinullekin tulee ensimmäisenä mieleen synttärit ja joulu lahjoineen.
Viimeksi päivitetty 11.03.2013 09:05
Lue lisää...
 
Suppilovahveron saarna

Suppilovahveron saarna

Oletko sieni-ihmisiä?  Minä olen. En ole ollut sitä kuin vasta noin reilut puolet elämästäni. Hyvä ystäväni vei minut Espoossa työssä ollessani Kirkkonummelle sienimetsään. Opetti tuntemaan yli 60 ruokasientä. Oli tosi jännittävä uusi aluevaltaus tämä sienten uusi maailma. 

Viimeksi päivitetty 11.12.2012 15:39
Lue lisää...
 
« AlkuunEdellinen12SeuraavaLoppuun »

Sivu 1 / 2