Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Sirpa Keski-Antila ”Ku ittekki yrittää, niin Jumalaki auttaa!”
”Ku ittekki yrittää, niin Jumalaki auttaa!”
Kirjoittanut Sirpa Keski-Antila   
Oletko kuullut tuollaista lausetta ennemmin? Pohjanmaalla, varsinkin takavuosina sitä saatettiin - paikkakunnista riippuen -  viljellä varsin useinkin. Kristitylle ihimiselle tuo sanonta on kumminkin vähän ristiriitainen. Se pitää laittaa omaan selitysosastoonsa.

Ahkera ihminen saattaa löytää sanonnasta syyn ja selityksen ahkeruudelleen. Ja toiveen siitä, että kun oikeen teen ahkerasti töitä, kyllä sen Jumalanki on pakko huomata ja palkita mua jotenki. Sinänsä hyvä ajatus, varsinkin jos se ahertamisen keskellä tuo Jumalankin mieleen. Lausahduksella ei kuitenkaan saisi olla mitään tekemistä ansio-opin kanssa. Sen kanssa, että Jumala, taivaallinen Isämme hyväksyy meidät töittemme, ahkeruutemme tai minkään muunkaan oman ansiomme perusteella. Myönnän (anakin silloin tällöin) olevani työnarkomaani, mutta tarkkaillessani suhdettani töihin, voin vilpittömästi sanoa, ettei minun tarvitse tehdä työtä Isä-Jumalan edessä ansiomielessä. Maallisemmassa ansiomielessä toki on tarpeen osoittaa, että minua ja työpanostani oikeasti tarvitaan. Ja ilman työstä saatavaa palkkaa on hankalaa, tai ainakin vaivalloista saada järjestymään monia elämän välttämättömyyksiä.
 
Elämän monet kokemukset ovat kuitenkin opettaneet elämään taivaan Isän jokapäiväisen armon ja anteeksiannon varassa. Päivän kerrallaan. Luottaen Paavalin tavoin (2.Kor.12:9) Jumalan sanaan ”Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa.”

Olen saanut ELYn hallituksen esittämän kutsun ja Vapahtajan kutsun varassa olla tekemässä tätä Pohjanmaan aluesihteerin innostavaa, rikasta ja monipuolista työtä jo tasan puoli vuotta.  Olen oikeasti onnellinen ja kiitollinen kaikista teistä ystävät ja ELYn työn tukijat. Monet iloiset kasvot vilahtavat mielessäni. Matkoillani olen saanut mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, kuulla monta elämäntarinaa ja saada ihan fyysistäkin hoitoa erinomaisesta jalkahoidosta pään hierontaan saakka. Kiitos rakkaat hoitajat!

Haluan edelleenkin olla kutsumuksen ja luottamuksenne arvoinen. Ottakaa yhteyttä, kutsukaa mukaan, järjestäkää ELYn tilaisuuksia, vaikka kuinka pieniä, sillä ne ovat aivan yhtä tärkeitä, kuin vähän mittavammatkin. Ollaan Kristuksen kirjeinä ympärillemme ja jatketaan matkaamme iloiten. Tampereella tavataan!
Viimeksi päivitetty 07.12.2011 10:00