Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Sirpa Keski-Antila Jouluevankeliumi
Jouluevankeliumi
Kirjoittanut Sirpa Keski-Antila   
Valmistuttuani syyskuun viimeisenä sunnuntaina 1970 nuorisotyön ohjaajaksi olin onnekas. Pääsin heti kahden päivän päästä viransijaiseksi Jalasjärven seurakuntaan. Viihdyin mainiosti. Sitten kuitenkin naapuriseurakunnassa Kauhajoella avautui vakituinen virka ja laitoin paperit ”likoon”, kun ajattelin, ettei sitä tiedä, koska näin läheltä kotia seuraavan kerran paikkoja on tarjolla. Kuinka ollakaan, tulin valituksi. Niin sitten sanoin hyvästit ensimmäiselle virkapaikalleni, jossa ehdin olla vain 2½ kuukautta. Tilalleni ei kuitenkaan heti löytynyt viransijaisen sijaista ja niin päättelimme työkaverini Pentin kanssa, että pidetään kaikki joulujuhlat pois ennen lähtöäni, joulukuun puoltaväliä. Niin sitten urakoimme kaikki varhais- ja nuorisotyön joulujuhlat reippaaseen tahtiin. Ja joka juhlassa esitettiin tavalla tai toisella JOULUEVANKELIUMI.

Vaan kun saavuin odotettuna Kauhajoelle, siellä oli – ihan viisaasti - päätetty odottaa uutta työntekijää ennen kuin ainuttakaan joulujuhlaa pidetään. Niin sitten urakoimme Eino-kollegan kanssa vielä enemmän joulujuhlia. Ja jokaisessa juhlassa esitettiin JOULUEVANKELIUMI hyvin erilaisilla versioilla.

Sitten tuli jouluaatto. Isäni luki vanhaa perheemme perinnettä noudattaen JOULUEVANKELIUMIN ennen kuin ryhdyimme jouluaterialle. Se oli 34:s kerta sen joulun alla. Silloin meni jotenkin mittari punaiselle. Tuntui, että YÄK! Ei enää ikinä, eikä yhtäkään kertaa jouluevankeliumia, sitä tuli jo korvistakin. Ja mielessä sata kysymystä, että tätäkö oikeasti on seurakunnan työntekijän homma!

Vaan arvatkaapa seuraavana vuonna! Jokainen kerta, kun oli mahdollisuus vaikuttaa tuon tutusta tutumman jouluevankeliumin esitystapaan ja jonkun asian evankeliumista esiin nostamiseen, sai kokea hienon hetken. Yhtään ei kyllästyttänyt. Yhtään kertaa liikaa ei kuulunut ”Ja tapahtui niinä päivinä…”.

Tällä iällä ja tällä kokemuksella Jouluevankeliumi laittaa nöyrälle, pyhälle paikalle julistaessaan: ”Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.”
Viimeksi päivitetty 15.02.2012 08:45