Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Sirpa Keski-Antila Jeesus, pahan vallan voittaja
Jeesus, pahan vallan voittaja
Teiden varsilla, aina vaalien alla leveästi hymyilevät vaalimainosten naamat lupailevat yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista. Useampi meistä kuitenkin – kokemuksesta - pahoin pelkää, että voi käydä kuin entiselle papille, joka totesi, ettei kahta hyvää tarvitse tehdä: luvata ja täyttää!  Silti on aina hyvä mennä äänestämään silloin, kun siihen tilaisuus annetaan. Toivoen, rukoillen ja uskoen, että se oma ehdokas sentään unohtaisi ajallemme niin kovin tyypillisen ”mulleittelleniyksinkaikkiheti” –asenteen ja ihan oikeasti saisi jotakin hyvää aikaan, jos niitä isoja portaita pääsee kiipeilemään.

Itsekkyys, vallan ja oman edun häikäilemätön tavoittelu on lisääntymään päin. Ja eikö se ole yksi yleisimmistä pahan vallankäytön välineistä. Se erottaa ihmisen ihmisestä, mutta mikä pahinta, tulee muuriksi myös ihmisen ja Jumalan välille. Oma kokemus on osoittanut, että paraskin yritys tehdä parannusta omin voimin väärän itsekkyyden synnistä kestää vain muutaman tunnin. Ehkä sinä olet tässäkin parempi? Mutta, mutta…On terveellistä huomata itsekkyytensä ja kaikki se paha, mitä siitä seuraa. Tarpeellista sittenkin, vaikka se tekee syylliseksi ja kurjan olon. Sillä vain syyllisyytensä ja syntinsä tunnustava voi tulla rukoillen nöyrtyneenä, Vapahtajan lempeän katseen houkuttelemana Jumalan armoistuimen eteen. Tällaiselle ihmisestä sanotaan: ”Tällainen rukous on oikeaa ja mieluisa Jumalallemme ja pelastajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus. Hän antoi itsensä lunnaiksi kaikkien puolesta todistukseksi Jumalan tarkoituksesta, kun oikea aika oli tullut.” (1. Tim. 2:3-6.) Tämän kohdan löysin juuri tänään rakkaan isäni Raamatun viimeiseltä lehdeltä. Hän oli piirtänyt ristin jonka alla oli teksti ”ARMON TERVEISINÄ:” ja sitten tuo Timoteuskirjeen kohta.  Itketti! Tuli ikävä isää….

Lue lisää pahan vallan voittajasta Raamatustasi, tai ”lunaja” vaikka kanssani seuraavan hengellisen laulun säkeitä:

Näin syntisenä, Herra, mun  täytyy vaeltaa,
vaan armo minut kantaa, heikkoa vahvistaa.
En pyhäksi voi tulla, en paremmaksikaan,
Vaan tällaisena , Herra, käsiisi jäädä saan.

Näin mahdottoman luona, suostuthan asumaan
Ja aivan avutonta sylissäs kantamaan.
Et väsy, vaikka minä väsynkin kokonaan.
Armosi rakkautesi, ei lopu milloinkaan.
(Laula kaikki maa 143:1,2.)

Vähemmän itsekästä paastonaikaa Keski-Antilan Sirpalta
Viimeksi päivitetty 24.10.2012 16:47