Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Sirpa Keski-Antila Suppilovahveron saarna
Suppilovahveron saarna

Suppilovahveron saarna

Oletko sieni-ihmisiä?  Minä olen. En ole ollut sitä kuin vasta noin reilut puolet elämästäni. Hyvä ystäväni vei minut Espoossa työssä ollessani Kirkkonummelle sienimetsään. Opetti tuntemaan yli 60 ruokasientä. Oli tosi jännittävä uusi aluevaltaus tämä sienten uusi maailma. 

Täytyy kyllä sanoa, että tähän maailmaan tuli liki parinkymmenen vuoden katkos ja unohdin oppimani sienitietouden lähes kokonaan. Nykyisin uskallan varmuudella poimia vain kanttarelleja, joitakin tatteja ja rouskuja. Ja suppilovahverot ovat aivan idioottivarma valinta. Ja niitähän on kostean kesän ja syksyn ansiosta riittänyt. Löytyy muuten ihan lumen tuloon asti. Suosittelen tutustumaan!

No mikä on se saarna, minkä suppilovahvero minulle piti? Kun kuivasin ison määrän suppiksia, ne kutistuivat aivan olemattoman kokoisiksi. Parikymmentä litraa tuoreena mahtui kolmen litran lasitölkkiin kuivattuna. Otin yhden kuivatun käteeni. Ja silloin saarna alkoi! ”Kuulehan sinä Jumalalle kallis lapsi. Katso minua ja opi minusta. Pidä suhteesi tuoreena Isääsi ja Veljeesi. Tiedät kyllä miten: Sanan, Ehtoollisen ja rukouksen välinein. Jos nämä unohdat, käy sinulle samoin kuin minulle.

Vaan tiedätkös. Jos unohdat tämän tuoreena pitävän yhteyden ja alat kuivettua, niin kuin minä, pyydä heti Isääsi ja Veljeäsi avuksi. He lähettävät Puolustajan hoitamaan asiasi kuntoon. Veljesi on se virvoituksen lähde, joka ainoana Puolustajan avulla saa sinut takaisin tuoreeksi. Ja vain tuoreena voi ihmisen lapsi olla kuljettamassa sisariaan ja veljiään armon lähteelle. Minäkin tarvitsen raikasta vettä palatakseni alkuperäiseen muotooni ja tarkoitukseeni ihmisen ruokkimiseksi. Sitä varten minä olen syntynyt.”                                                                                                                                              

Sellainen oli saarna. Pisti hiljaiseksi! Suulaan Sirpa-aluesihteerinkin

Viimeksi päivitetty 11.12.2012 15:39