Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Lahja
Kun sanon sanan lahja, luulen, että sinullekin tulee ensimmäisenä mieleen synttärit ja joulu lahjoineen.
 
Uteliaisuuttani katsoin, mitä Raamatun hakusanakirjat Vanhan- ja Uuden Testamentin kohdalta kertovat tästä sanasta. Vanhassa Testamentissa vuoden 1938 raamatunkäännöksestä ei löytynyt suoraan ainoatakaan lahja-sanaa. Löytyi vain 37 VT:n kohtaa, joissa puhutaan lahjomisesta, lahjoittamisesta ja lahjuksesta. Uusi Testamentti tuntee lahja-sanan 68 kertaa ja lahjoittaa-sanan 7 kertaa. Sen sijaan lahjomiseen liittyviä ilmaisuja se ei tunne ainuttakaan. 
 
Minulle nämä vertailut kertovat yksinkertaistettuna siitä, miten Vanhan Testamentin aikana elettiin omien suoritusten ja lahjonnan ajassa. Vasta Uuden Testamentin tapahtumien kautta meille kirkastuu se, miten Jumala antaa meille lahjoista kallisarvoisimman: Poikansa, ainokaisensa ja Hänen kauttaan kaiken anteeksisaaneen osan täällä elämässä ja sitten, kun matkamme päättyy iankaikkisen, loppumattoman ilon taivaan kodissa. Tämä lahja mykistää aina uudelleen ja uudelleen. Päivittäisen armahdetuksi kokemisen kautta, ilman ainuttakaan omaa ansiota voi saada kokemuksen myös siitä, että kykenee ottamaan vastaan lahjan myös ystävältään ja perheeltään. Oletko huomannut, kuinka vaikeaa on olla, vaikkapa vain huomatessaan, että ystävä vuosien takaa onkin tänä vuonna muistanut joulukortilla ja itseltä ei sitä lähtenyt? Ei kun äkkiä korttikauppaan, jos vielä ehtisi ”maksaa korttivelkansa!” Vasta oman voimattomuuden, omavoimaisen yrittämisen uuvuttamana, armoistuimen eteen nöyrtymisen kautta on varaa ottaa vastaan lahjoja ilman kiusaantumista, niitä joulukorttejakin.
 
Olemme saaneet Vapauttajan, Joulun Lapsen, suurimman ja kallisarvoisimman lahjan.
Lue jouluevankeliumin lisäksi kanssani Paavalin sanat Room. 8: 32.
 
Lahjarikasta Joulua sinulle, ystäväni toivottaa Keski-Antilan Sirpa
 
Viimeksi päivitetty 11.03.2013 09:05