Evankelinen lähetysyhdistys ry, Kokkolantie 12 43500 KARSTULA. Puh: 040 415 9416. Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Etusivu Blogit Sirpa Keski-Antila Kevään ja kesän tunnelmissa
Kevään ja kesän tunnelmissa

Aluesihteerin alkukesä on sujunut iloisissa, työntäyteisissä tunnelmissa. Toukokuun lopulla juhlimme Soukkajoen toimintakeskuksessa liki satapäisen onnittelijan voimin, ahkeran puurtaja-runonlausuja-säestäjämme Forssin Irjan synttäreitä. Irja on monen muun ELY-ystävän tavoin huomannut, että elämän matkan varrella tavaraa on kertynyt ihan riittävästi ja siksi hänkin halusi antaa kaikki syntymäpäivälahjansa rakastamansa yhdistyksen kotimaantyölle. Kiitos Irja! Kiitos myös peräseinäjokelaiselle Tertulle, joka teki saman tempun huhtikuussa juhliessaan myös liki sadan henkilön kanssa 90-vuotispäiviään. Näistä naisista kannattaa ottaa oppia!

Kesäkuun alussa ELYn Kurikan kerholaiset vastasivat perinteiseen tapaansa seurakunnan lähetystyön ensimmäisestä toritapahtumasta. Homma aloitettiin torikärryn, pöytien, tuolien ja kaiken tapulin kulmalla tarvittavan perusteellisella siivouksella talven pölyistä. Samalla kolme aktiivista ystäväämme tekivät työn kaikkien kesätorivuorojen myyjien hyväksi. Tiistaina oli aika kolea sää ja satoikin niin, että myynti oli keskeytettävä. Päätimme kuitenkin seurakunnan suntion ja työnjohtajan luvalla jatkaa myyntiä seuraavana aamuna.  Se kannattikin ja niin vain saatiin kasaan 960€ torikahviolla, ”voholuulla”, lahjoitetuilla leivonnaisilla ja pika-arpamyynnillä.

Seuraavana päivänä starttasimmekin Timo-puolison kanssa kohti Helsinkiä ja SLSn juhlia. Juhlista emme juuri mitään tiedä, kun seisoskelimme kolme päivää ELYn esite-myyntipöytien takana. Toki laitoimme lapun luukulle siksi aikaa, kun ELYn ystäviä kutsuttiin laulamaan Siionin Kannelta vähän liian pieneksi osoittautuneeseen kokoustilaan. Aina, kun joku/jotkut poistuivat lauluhetkestä, uusia tuli tilalle. Näinkin tavoitimme pääsihteerin hyvien sanojen ja Kanteleen laulujen äärelle 107 henkilöä. Tuntui todella tärkeältä asialta, että saa olla mukana vastaamassa yhdistystämme koskeviin kysymyksiin sekä olla jakamassa sitä isoa iloa monen täysin tuntemattoman ihmisen kanssa siitä, että ELY on olemassa. Toukokuun Kirkkopäivillä Kuopiossa oli aivan vastaava kokemus. Lauantai-ilta kului Eijan ja Antero-pääsihteerin vieraina: ensin saunotettiin perusteellisesti ja sitten syötettiin ihanassa herkkupöydässä ihan ähkyyn asti! Kiitos ystävät!

Sitten koitti se ilon lauantai- päivä, kun saimme 23 henkilön kanssa retkeillä Kouvolaan ihan ikiomille kesäjuhlillemme. Timon ja minun matka alkoi jo edellisenä iltana Ylihärmästä Anni ja Einari-ystävien luona yöpyen. Aamun lähtö kun oli jo klo 05. naapuripitäjästä, Alahärmästä. Kyllä osasimme jokainen pohjalainen nauttia siitä, että saimme tulla ”valmiille”. Sai istua koko juhlat kaikessa rauhassa nauttien toisten, rakkaitten ely-ystävien ruumiin ja sielun tarpeisiin valmistelemista juhlista. Ihanaa oli illalla todella pitkän päivän jälkeen oikaista Vaakuna-hotellin puhtaitten lakanoitten väliin ilman murheen häivääkään huomisen päivän juhlien järjestelyhuolista. Sydämellinen kiitos teille kaikille kymenlaaksolaisille ystäville!

Parin lomapäivän, Juhannuksen ajan kuusi- ja viisituntisten Kyrönjoki-veneilyjen, (jossa toisen päivän muistoihin saimme kokemuksen ”peräprutkun” sammumisesta ja veneen ajelehtimisesta Koskenkorvan padon toiselle tasanteelle ja vähemmän vapaaehtoisen talviturkin heittämisestä vaatteet päällä veneen pelastamiseksi) jälkeen oli vuorossa kovasti odotettu Aarrearkkuleiri.  Leiri toteutettiin omalla tutulla ELY-toimiston opistollamme Karstulassa mielestämme todella onnistuneesti. Ely-facebookista on jo kohta leirin päätyttyä ollut mahdollista nähdä kuvia ja Pirjon ansiokasta tekstiä leirin tunnelmista. Meitä oli näin ekalla kerralla varsin pieni, mutta sitäkin yhtenäisempi ja tyytyväisempi joukko, mutta uskomme vakaasti, että tulevana kesänä - jos Jumala suo – määrä vähintäänkin tuplaantuu. Kahdeksalle tänä vuonna ilmoittautuneelle leiriläiselle oli tullut aivan ylipääsemätön este viime metreillä. Leirillä koimme välillä ”eläimellistä menoa”, kun poikien kanssa kävimme hämmästyttämässä karstulaisia suden ja leijonan hahmossa. Muutama oli ajaa autoineen ojaan jäätyään liian pitkään tuijottelemaan häntäänsä auton ikkunasta heiluttelevaa leijonaa. Saku-vaarin upeat raamatunkertomukset piirrettyinä iltaohjelmissa ja leirikirkon saarna antoivat meille jokaiselle turvallisen olon samassa hyvässä hoidossa olemisesta. Tule sinäkin mumma- ja paappa-ainesta oleva lapsenlapsen, kummilapsen tai vaikka naapurin lapsen kanssa mukaan ensi vuonna.

Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina saimme olla kokemassa taivaallisen Isän ja Kauhavan vastuuryhmän sielua ja ruumista hoitavaa yhteyttä Naistenillassa 75 henkilön kanssa. Ruskorannan naisten- ja miesten illat ovat jo käsite neljän vuoden ajalta. On ollut todella kiitollista seurata hymyssä suin palvelevia jäseniämme ja ystäviämme erilaisissa tehtävissä Haaruskankaan hiekkamännikössä, upean luonnon keskellä. Kiitos Veikko jo koko uskollinen ”kööri”.

Teuvan kirkkopihan todella kaunis keskiviikko-illan iltakirkko Siionin Kanteleen lauluineen, ELY-ystävien järjestämine tarjoiluineen jää hyvänä muistona ainakin 60n osallistujan mieliin heinäkuun alun ilta-aurinkoisesta tunnelmasta. Hoitavasta armosta. Kiitos teuvalaiset ystävät!
Maanantaina 8.7. olemme kutsuneet retkelle kotiimme Kurikan ELY-kerhon ja Keräkerhon ystäviä ja ihan kaikkia halukkaita laajemmaltakin. Saunomme, uimme, paistamme makkaraa ja muurinpohjalättyjä, laulamme rakasta Kannelta ja nautimme toistemme seurasta toivottavasti kesän aurinkoisessa lämmössä. Kurikan ELYn piiri on uskollisesti kokoontunut jo yli viiden vuoden ajan talvikausina joka toinen viikko keräten varoja yhdistyksemme toimintaan lähetystyön hyväksi ja Keräkerholaiset ovat kunnostautuneet mm. kutomalla 60-80 sukka- ja ”rasaparia” Railin jaettavaksi Vienan Kemin lapsille ja aikuisille Pyykösen Ritvan ja Veikon lahjoittamista villalangoista. Eli kyllä on aihetta vähän kerholaisiakin ”uituttaa ja virkistytyttää!”

Tulossa olevia kesän ELY-tapahtumia:  Siionin Kannel-messua, mökkiseuroja, kotiseuroja Kaustisilla ja kaikkea tulevaa toimintaa ja sitä järjesteleviä jään siunaten odottelemaan. Välillä pidän lomapäiviä niistäkin suunnattomasti nauttien ja virkistyen.


Kiitollisella mielellä jään toivottamaan kaikille kesän voimia antavaa siunausta. Sirpa

Viimeksi päivitetty 01.11.2013 18:11