Evankelinen lähetysyhdistys - ELY ry

Pääsiäisen Valo 2019

Kannen kuva, piispa Tapio Luoman muotokuva, kuva Jani Laukkanen.

Yhdistyksemme pääsiäisnumero on innostava. Siihen on useampikin syy. Ensimmäinen ja itselleni tärkein on sen sanoma! Haluamme olla Kristus-keskeisiä evankelisen uskon todistajia, viestitämme armoa ja iloa ihmisille. Mikäpä lehti paremmin voisi keskittyä tämän ytimen äärelle. Anna-Mari Kaskisen laulun sanoin:
”Katson ristiä Jeesuksen.
Katson ihmettä rakkauden.
Kanssa tuomitun ryövärin häneen
turvaudun minäkin. Tahdon muistaa
pitkäperjantain. Anteeksi syntini
minäkin sain. Tahdon muistaa
pitkäperjantain. Rakkaus vain
mursi kuoleman lain.”
Siionin kannel 53:3

Lehti on erityisen mielenkiintoinen, kannesta alkaen. Kansikuvassa on arkkipiispamme Tapio Luoma ja lehdessä on haastattelu, jossa Luoma kertoo ajatuksiaan kirkkomme elämästä.

Lehdessä on myös dosentti Tomi Karttusen kirjoitus luterilaisesta kirkkoisästä Dietrich Bonhoefferista, joka kirjoittaa mm. näin: ”Jumala haluaa lohduttaa meitä. — Miten pelastaa, miten johdattaa, miten lohduttaa Jumala? Yksin siten, että hän antaa äänen meihin, joka sanoo, rukoilee, kutsuu, huutaa: ’rakas Isä!’ Se on Pyhä Henki. Se on helluntai.”

Raamattuopetuksessa Harri Kuhalampi avaa termiä Armoistuin. Mikä se oli vanhassa liitossa ja mitä armoistuin meille merkitsee. Ristintien äärelle meidät johdattelee myös Erja Kuhalammen toteuttama kuvakertomus henkilöistä ristintien varrella ja Saku-vaarin kirjoitus, Kolme konnaa.

Paljon muutakin lehdessä on, henkilöhaastatteluita, novelli, runo, henkilökohtaista todistusta Jumalan armosta. Myös tehtäviä lapsille.

Lehti ilmestyy viikolla 15. Jos olet halukas toimimaan tämän lehden ”asiamiehenä” eli haluat sitä jakaa niin ilmoita Virpille, hän hoitaa lehdet sinulle suoraan kotiin. Korvauksen saat maksaa vaikka etukäteen – lahja yhdistyksemme kotimaantyölle,
tili IBAN FI06 5114 0220 0380 63, viestiksi Pääsiäisen Valo.

Lehtitoimikunnan puolesta, innostuneena ja lehteä jännityksellä jo odottaen,
Antero Rasilainen, pääsihteeri

 

Jäsenille postitetaan automaattisesti 1 lehti/talous.

 

Tilaukset:
ely@evankeliset.net | 040 415 9416
Ely ry toimisto, Kokkolantie 12, 43500 Karstula