Evankelinen lähetysyhdistys - ELY ry

Erkki Helle – Viittatiellä

"Tihkusateessa, pilvien leijuessa kasvojen tasalla, tavoittelimme Ounastunturin lakea. Aioimme oikaista viittatieltä, mutta hetken kuljettuamme palasimme takaisin toistellen menneitten sukupolvien neuvoa: ’Viittatieltä ja Jumalan sanasta ei ole hyvä poiketa.’”

Erkki Helle - Viittatiellä Paimenen tärkein tehtävä on pitää huolta laumasta. Pahinta, mitä voi tapahtua, on se, jos joku laumasta katoaa. Näin ei paimenelle saisi käydä.
Tätä kaikille paimenille itsestään selvää asiaa Jeesus käytti myös opetuksissaan lähtökohtana.
Jotakin hyvin samaa on leirien tai retkien johtamisessa. Lastenleireillä uintihetket ovat usein vetäjille kaikkein raskaimpia. Ei siinä tarvitse kuin istua laiturilla ja seurata, mutta mielessä on koko ajan tärkein asia: Ovathan varmasti kaikki tallella.
   

Erkki Helle veti vuosien aikana lukuisia vaelluksia Lappiin. Aikuisryhmän kanssa vastuu on toisenlainen. Ei aikuista voi samalla tavalla valvoa ja ohjata kuin lapsia voi, mutta sama huoli mielessä on: Eihän kukaan vain joudu hukkaan.
Omaa vastuutaan Hyvän Paimenen apupaimenena Erkki Helle kantoi vuosikymmenten ajan kirjoittaessaan pieniä ”Pysähdy hetkeksi” tekstejä Keskisuomalainen–lehteen.
Vaikka lukijaa ei olekaan voinut käskeä tai ohjata elämän vaelluksessa oikealle tielle, on Erkki uskollisesti halunnut osoittaa: Tässä on turvallinen, luotettava ja varma tie.
Helle ei myöskään häpeä sanomaa Jeesuksesta, vaan hän haluaa tuoda kirkkaasti esille sen, kuinka Jeesus Kristus on tehnyt kaiken valmiiksi ja Hänen armonsa riittää jokaiselle. Taivaan tie on viitoitettu Jeesuksen ristin merkeillä.

Viittatiellä on kokoelma lyhyitä kirjoituksia, jotka tahtovat pitää meidät elämän eri vaiheissa oikealla tiellä, Kristus–tiellä. Sillä sitä tietä kulkeva pääsee varmasti perille.

Siksi iloiten voin suositella tätä kirjaa jokaisen omalle yöpöydälle tai tuliaiseksi naapurille.

Tarjous 5 €/kpl

Ovh. 12,90 €/kpl

Kirja julkaistu vuonna 2014.

Kirjaa voi ostaa Elyn työntekijöiltä ja toimistolta. Tuotto Elyn työn tukemiseen.

Elyn työntekijät ja toimisto:
Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry
Kokkolantie 12, 43500 Karstula
ely@evankeliset.net
p. 040 415 9416

Työntekijöiden yhteystiedot

Takaisin Kauppa-sivulle